Arkivbilder – gatukorsning då och nu

Någon gång mot slutet av 1970-talet såg det ut så här i den notoriskt trassliga korsningen Fleminggatan-Sankt Eriksgatan …

… medan trafikläget av någon anledning var väldigt lugnt midsommardagens morgon 2019 klockan 07:34. Var håller allt folk hus? Förr fick Fleminggatan heta ”Fattigmannagatan”. Undrar om några fattiga människor har råd att bo i de här kvarteren längre? Höghuset i bakgrunden byggdes 1944-1947 och var avsett för ”ensamstående självförsörjande kvinnor”. Lägenheterna är små (enkelrum med kokskåp och toalett, enligt Andersson & Bedoires Stockholms byggnader). Jag undrar om inte andra än ensamstående och självförsörjande har kunnat slingra sig in där på senare år.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Arkivbilder – gatukorsning då och nu

  1. agnetapensionar skriver:

    Tänk, så det är med bostäder nu i Sthlm! Välskött o fint på de flesta gatorna i innerstaden men, nej, inte för dom du skriver om.
    Kul grepp och bra med lite fakta, tack Björn.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s