Arkiv och nytt – brandskadat

Jaha, vad har vi här, på ett foto från april 2009? – Ett stort jäkla brandmärke i en av de stora fina gräsmattorna här i Stockholm, nämligen Tanto i Stockholm. – Är det för djärvt att gissa att någon ställt en engångsgrill i gräset och eldat på utan tanke på konsekvenserna?

Samma månad, och något som ser ut som ett gäng amatörgrillare som håller på att bränna upp såväl en köttbit (eller kanske korv) som gräsmattan därunder.

 

Ett foto från tidigare i år, en liten trevlig paviljong på Reimersholme. På andra sidan vattnet finns Gröndal.

Men så fick jag för mig att titta in i paviljongen. Och jag kan allt satsa en tia på att här har några idioter ställt en engångsgrill. Plankorna är rätt tjocka och det måste ha gått en god stund innan brandskador av den här storleken orsakades. Men tydligen har ingen reagerat på det.

Nu i september hittade jag en möjlig lösning till engångsgrillsproblemet på ett nybygge i Årstaberg: en redig metallplatta att ställa grillen på. Men det fordrar väl att grillarna åtminstone kan läsa och fatta vad de läser.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Arkiv och nytt – brandskadat

 1. agnetapensionar skriver:

  Sammantaget är det här ett tidsdokument. Moderna människor längtar efter elden, brasan, lägerbålet eller vad som helst att värma sin mat vid. Haha, skrattar jag åt metallplattan med text och det på brädunderlag…
  -Aha, barn här ska vi göra upp brasan, hämta pinnar är ni snälla!

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   I min föräldrageneration gick man väl ut i parken med en matkorg med lite färdiglagat, och det gick ju bra. För att göra dagsläget ännu värre så orsakar ju amatör-grillarna ofta sådana rökmoln och illaluktande doftmoln så jag tycker att all aptit borde försvinna innan biffen ens är halvt förkolnad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s