Jämförelse: hur det ser ut och hur det kan se ut

Det här kan ju ses som ett debattinlägg, eller en fundering i alla fall. Nedan följer två bilder, den ena togs igår morse av mig, den andra kan väl ses som en ”arkitektvision” som jag hittade hos Stockholm Skyline. Motivet är Marieviksområdet i Liljeholmen där somliga nu vill riva en del av den ändå ganska nya bebyggelsen nära Liljeholmsbrons fäste, för att kunna bygga ännu nyare. För att inte du skall behöva bli omedelbart påverkad av min recension av det hela så lägger jag den reflexionen sist i detta inlägg. Här är bilderna:

Min tanke, kort uttryckt: nybyggnaderna ger ett stökigare, rörigare intryck än de hus som redan finns. Jag tycker det stora befintliga huset faktiskt ser rätt bra ut, och ger ett mer harmoniskt (vad man nu menar med det) intryck.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jämförelse: hur det ser ut och hur det kan se ut

 1. agnetapensionar skriver:

  Ljuset i bilderna är ju helt olika och kan påverka intrycket. Jag tycker inte man ska riva det gamla oavsett, det är väl funktionella hus?

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Det stora huset är verkligen stort, men av någon anledning så ser det inte så övermäktigt nedtryckande ut. Formatet känns ”lagom”. Jag har varit därinne några gånger och hade inget att klaga på. LME hade lokaler där ett tag. Alternativet ser gyttrigt ut, med diverse höga och låga och taniga hus.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s