Arkivbilder: Söder mälarstrand, sent 70-tal

De flesta av mina äldre arkivbilder från 1970-talet är svartvita, men jag tog en del färgfoton också. Som den här, där jag uppenbarligen stod högt upp på Münchensbacken och tog en bild ned mot Söder mälarstrand. På den tiden var kajen fortfarande ett ganska ruffigt arbetsområde, med lastfartyg som kom in med sand, grus och sten och lastade av, med hamnmagasin, åtminstone en lastkran, och lastbilar som kom och hämtade material. Jag tycker färgerna på den här bilden känns som det vore ett gammalt vykort. Framöver lär det bli fler bilder från den här kajen på bloggen.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Arkivbilder: Söder mälarstrand, sent 70-tal

 1. Eaqhan skriver:

  Intressant tidsdokument. Hur digitaliserade du bilden?

  /Skvitt

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Det är scanning av negativet jag gjort. Köpte en billig negativscanner (fungerar även för positiva diabilder) för 4-5 år sedan och körde alla mina gamla negativ. De förvandlas direkt till filer på datorn, och sedan kan man jobba vidare med bilden om man känner för det. Om inte negativet blivit alltför härjat under årens lopp så torde resultatet bli bättre än om man scannar papperskopian.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s