Låt jycken göra ifrån sig på annat håll! Del 2

Våra fyrbenta vänner (?) har ju avsöndringar av olika sort, vilket i sin tur drar med sig protester från andra människor.  Här är anmärkningar om den fastare typen:

Den här skylten uppmärksammade jag i Nynäshamn under föregående årtionde.

Det här är en gammal bild, från senare delen av 1970-talet. Tror att den är tagen på Hornsgatan nära Hornstull. Den minner oss om en tid när det inte var naturligt för hundägarna att plocka upp efter sina älsklingar. Men redan då fanns det folk som påpekade och bekämpade okynnet!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Låt jycken göra ifrån sig på annat håll! Del 2

 1. Eaqhan skriver:

  Men i bild två är det kackande hundägare som stör, enligt skribenten. Och det är ju inte så trevligt att se folk med neddragna byxor hukande på trottoaren och förrätta sitt tarv.

  /Skvitt

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Om man ser hunden som en förlängning (via koppel) av den människa som är ute och går med jycken så kanske det kan var logiskt att se skitande hund = skitande människa? Hur som helst, argumentet från den okände klottraren låter som ett åberopande av någon sorts moral, där målet är att få hundägaren att känna sig skyldig och plocka upp! På 1970-talet hade den moralen inte slagit rot hos hundfolket ännu. Men med några årtiondens propaganda har det ändrats rejält. Den som inte plockar upp efter hunden idag betraktas som samhällets fiende, en usling, varg i veum, en Skapelsen abomination!

   Gilla

   • Eaqhan skriver:

    Jag kritiserade en hundägare som plockade upp efter hunden som hade gjort det på en gräsmatta. Jag sa att hon plockade just bort en bra gödning.

    /Skvitt

    Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Har för mig att jag hört/läst att hundskit inte är så bra gödning, men är ingen expert på naturgödsel så jag vet inte hur det verkligen förhåller sig med den saken.

  Gilla

 3. Pingback: Låt din jycke göra ifrån sig på annat håll! Del 3 | BJÖRNBILD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s