Mot mörk bakgrund

Så här såg det ju inte riktigt ut när jag tog bilderna. Jag stötte på en flock steglitser bland taggiga bollar av sträv kardvädd, och knäppte några bilder. Men de blev inte så bra. Trista färger. Dock: skam den som ger sig. Jag drog i några reglage i bildbehandlingsprogrammet, och nu blev det en helt annan effekt. Mycket färger i förgrunden, och bakgrunden svartnade bort! Skarpa konturer. Påminner det inte om en lackmålning?

Fåglarna ser ju rätt bleka ut, men jag antar att det är ungfåglar som just håller på att få den vuxnes färgade fjädrar men ännu inte fått det ljusröda fältet på huvudet.

Och det kanske till och med är samma fåglar som Kerstin på Storstadsnatur också har avbildat (det var i hennes inlägg jag lärde mig att bollarna är sträv kardvädd, tror aldrig jag hört det namnet tidigare – tack för upplysningen!)

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Mot mörk bakgrund

 1. storstadsnatur skriver:

  Om fotona är tagna vid Bergsunds Strand så är det säkert samma gäng av unga steglitser. Den sträva Kardvädden är ursprungligen planterad och har spritt sig i omgivningarna – till stor lycka för steglitser och andra fåglar. Och för oss som blir glada över att se dem.

  Gilla

 2. Bilderna blev snygga

  Gilla

 3. Eaqhan skriver:

  Fina bilder med hög kontrast.

  /Skvitt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s