Varning!

Formuleringen är lite lustig. Det är som om det är de gående som är farliga, inte trafikanter i tyngre fortskaffningsmedel! (Men, vad vet man, kommer där en fotgängare som vaknat på fel sida eller bara sprider virus, så kanske man bör hålla visst avstånd …?)
Låt oss återigen göra oss lustiga över en varning. Som fotgängare skulle jag snarare vilja varna för cyklisterna än för cykelbanan. En del av dem kör ju (på och bredvid cykelbanan) som om de vore helgalna!
Här har vi miljön i stort: Sjöviksvägen i det nybyggda området där Vin & Sprits anläggning i Liljeholmen tidigare låg. Skylten som varnar för oss stackars gångtrafikanter står nere till höger. Cykelvarningen finns på andra sidan gatan. Min reflexion är att här är man instängd mellan stora hus, och där blåser det ofta av bara tusan! Helt trivsamt känns det inte, särskilt inte när det är gråväder som när bilderna togs. Det kanske blir en stämning här av att de gående mejas ner av cyklister, bilisterna klipper cyklisterna och sedan varandra. Överlevande kan gå hem och svettas över bolånen.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s