Så ser det ut angående Plankan

Det här ser inte så kul ut. Jag kikade in på Plankans gård från Lundagatan, och denna utsikt har alltså de boende varenda dag. Samt en massa oväsen, antar jag. Om du undrar varför jag tycker att det ser tråkigt ut, jämför i stället med den här tidigare bloggposten. Lyckligtvis var jag inne där en gång och tog bilder innan allt ödelades, så tag förslagsvis en titt på den här gamla bloggposten om du gillar blommor och gröna blad!

Nog luktar det lite konstigt om det här bygget. Dessutom, som det så ofta gäller med stora byggen numera, har de inledande prognoserna visat sig inte riktigt stämma med hur det sedan har blivit. Pengarna rullar … Det kom en artikel om det i en Mitt-i-tidning nyligen också:

Får man hålla på ett tag till kanske miljard-strecket passeras?

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så ser det ut angående Plankan

 1. agnetapensionar skriver:

  Jag kommer ihåg det gamla inlägget, en vacker innergård i hela kvarteret blir kanske mer och mer sällsynt i storstaden. Även om det behövs bostäder så är detta miljöförstöring.

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Miljöförstöring definitivt. Glesa rader med träd på gatorna runtomkring kan knappast ersätta den grönska som fanns. Möjligen kapitalförstöring också, om det visar sig att man underskattat svårigheterna att bygga på gården. Bland annat är det ju ett hålrum under innergården, ett stort garage. (Minns för övrigt om att det var snack om att Leif Skiffer, en 60-talsgangster, hade intressen i det garaget.) Kan finnas andra geologiska problem också som gör bygget svårare.

   Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Egentligen är det skönast att inte veta … ja,ja, vi får se …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s