Folk på utställning

Jag går inte så ofta på utställningar, men för några år sedan (2018, nämligen) hade Millesgården en utställning med tryck av den japanske konstnären Hokusai (1760-1849). Det är han som använde Fuji-berget som bakgrund i en mängd populära träsnitt.

Men går man på utställning kan man ju, lika gärna som man ser på utställningsföremålen, titta på besökarna. Är du intresserad av konstnären själv rekommenderar jag en bra bok.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Folk på utställning

  1. agnetapensionar skriver:

    Jag går ofta på utställningar men i dessa dagar är det återhållsamt. Var och såg Hilma af Klints verk l Malmö, då fick man boka tid i förväg, det var fint! Tiita på folk är jag fena på, överallt o alltid!

    Gilla

  2. melkerlarsson skriver:

    Jag tillhör ”kulturtanterna” trots att jag är man, besöker ofta utställningar och inser att jag bidrar till en viss om än liten utjämning av könsskillnaderna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s