Dyster jägare

En morgon i smällkalla vintern gick jag en promenad på Långholmen, Söder, Stockholm. Stod och tittade på ett ställe där snälla människor fixat frukost för koltrastar, talgoxar, nötväckor och andra hungriga småfåglar. Där var ett liv och ett kiv!

Men rätt vad det var så började koltrastarna larma och flög iväg, och resten av matgästerna försvann också raskt. Några sekunder senare damp den här figuren ner i ett träd nära mig. En ung duvhök! På den här bilden verkar den kasta en lång och dyster blick bort mot fågelmatningen, där han inte lyckats få någon mat på grund av de vaksamma trastarna. ”Tusan också, jag som trodde att frukosten var så gott som fixad … suck!”

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dyster jägare

  1. Tala om koncentration!
    Vacker klädedräkt.

    Gilla

  2. melkerlarsson skriver:

    Bättre lycka nästa gång, duvhöken är en skicklig jägare

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s