På fel sida

På fel sida av fönstret, alltså. Den här stackars lilla rödhaken smet in genom en öppen dörr till ett redskapsutrymme, och sedan kom den inte ihåg hur den skulle ta sig ut igen. I stället trasslade den in sig i spindelväv och försökte slå sig ut genom fönstret och taket. Att hjälpa den (lilla ärthjärnan) var förgäves, den flög överallt utom mot dörren, eller fönstret som öppnades.

– Hur gick det då för den?

– Hjälparna gav upp och gick, och då verkar rödhaken till slut ha fattat galoppen och tog sig ut utan att någon såg det. Nu kanske den har lugnat ner sig och drar med flyttfågelsträcken söderut.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till På fel sida

 1. Hans Wikström skriver:

  Lite talg och skalade solrosfrön så gör rödhaken er kanske sällskap i vinter.

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Jo, jag vet att rödhakar är härdiga och kan övervintra. Har ett ganska säkert ställe där jag brukar gå och räkna in årets första rödhake redan i januari (och bofinkar ibland också) även om snön ligger djup. Men jag tycker det känns bättre om de små liven i stället får dra iväg på en (i och för sig livsfarlig) flytt till ett mildare klimat under vår vinter.

   Gillad av 1 person

 2. Eaqhan skriver:

  Stackarn.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Förhoppningsvis får den lille felflygaren också en trevlig helg, kanske på väg söderut nu. Det vore ju tråkigt om den klarade sig ur förrådet bara för att bli slukad av en katt eller rovfågel!

   Gillad av 1 person

   • Eaqhan skriver:

    Den kanske stannar över vintern. All flyttar inte.
    Om den blir någons middag vore ju tråkigt. Katter tar väldigt mycket småfåglar har jag läst. Jag tror att det stod i Forskning & Framsteg.

    /Skvitt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s