Arkivbilder – Tyrö mitt i vintern

De här bilderna tog jag med någon konstig diafilm en gång i tiden, därav de lite konstiga färgerna. Tiden bör vara ganska nära 1981. Anledningen till det är att bogserbåten Tyrö som är med på bilderna hette just det mellan 1981 och 1986. Uppgifter om fartygets historia hittar man här.

Bilderna är tagna på Norrmälarstrand, nära Kungsholmstorg. Under snörika vintrar tippas snö från gatorna ner i Riddarfjärdens vatten, och en liten bogserbåt kör omkring där för att … tja, varför? För att snömassorna inte skall frysa ihop, för att vattnet skall cirkulera? Förutom snö åker nog en massa orenheter ner i sjön också. De senaste vintrarna har ju varit rätt snöfattiga och inte så kalla, så insatser med bogserbåtar verkar inte ha behövts.

För den som vill se tippningen kan jag givetvis också bjuda på bilder, men då i gammalt hederligt svartvitt. Se här!

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s