Klara besked

De som tar sig in här olovandes är ute efter att stjäla från pensionärer.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Klara besked

 1. Eaqhan skriver:

  Men det är ju synd om någon är hemlös och behöver sova i trapphuset.
  Och tjuvarna borde ha tänkt framåt när de gick i skolan så de fick bra betyg och sen ett hyfsat jobb så de slapp att stjäla.

  /Skvitt

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Att folk utan bostad söker en sovplats, särskilt nu när det börjar bli kallt, förstår jag. Men det kommer ju in andra individer på det där stället också. Där är det bostäder för äldre, och de borde slippa ha skumma typer i huset som går runt och kollar vad som kan stjälas.

   Gillad av 1 person

   • Eaqhan skriver:

    Sant! Fega missanpassade oduglingar. Vore det inte för att de dessutom är hjärtlösa så är det ju egentligen synd om dem när de inte kan försörja sig på hederligt arbete. Många har väl fastnat i knarkträsket.

    Sen de hemlösa; det är en skam för Sverige och ett politiskt misslyckande när det finns hemlös i vårt land.

    Men i Göteborg hade vi för många år sedan ett original som hade jobb och familj. Han började samla tomglas på väg till jobbet och på väg hem. Han var snål så det slog alla rekord. Inkomsten från pantandet satte han på bankkonto.
    Han började gå allt tidigare hemifrån för att kunna samla mera tomglas. Till slut sa upp sig från jobbet för att få mera tid till att samla in tomglas. Då skilde sig hans fru från honom. Och han blev hemlös. Men det bekom honom ingenting. Tvärt om, en utgift mindre. Han bosatte sig under en presenning i hamnen.

    Kommunen ställde upp med en lägenhet åt honom, men den hyrde han ut!
    Till slut fick han en ny lägenhet mot löfte att själv bo i den. Jag är lite osäker på om kommunen stod för hyran, men så var det nog. Annars hade han väl inte bott kvar.

    GT gjorde ett reportage och bad folk göra en teckning. Och så kom originalet gående och blev tillfrågad om han kunde göra en teckning. Jovisst, om han fick betalt. Han var den ende som begärde det!

    Alla i stan kände till honom. Han gick omkring i lump och på fötterna hade han virat tidningar hopbundna med snören. Skor var för dyra, tyckte han.

    När han dog sent 70-tal hade han drygt 400.000 :- på banken. Uppgiften kommer från en bankanställd som jag kände på hans bank. Så han visste. Men det var ju ett sekretessbrott att avslöja det, så klart. Men på så sätt fick jag veta.
    Det måste motsvara över en miljon i dagens penningvärde.

    Han kunde ha levt ett bättre liv, men det var självvalt!

    /Skvitt

    Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Har kollat SCB:s prisindex. 400.000 då bör motsvara drygt två miljoner idag.
  Ja, det är märkligt hur det slår slint i skallen på en och annan. Då och då uppdagas ju att någon avliden lumpig figur hade en bra summa pengar undanlagda, som i sig hade räckt för ett rent, snyggt och hälsosamt liv. När man läser om något sådant är det väl inget annat att göra än att stämma upp den gamla melodin ”du kan ingenting ta med dig där du går”.

  Men dessa miljonärsluffare är ju sällsynta undantag. Knarkare som är serie-inbrottstjuvar dessvärre mycket vanligare. Man kan inte ha något som man inte vill bli av med i källaren längre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s