Arkivbilder: Slottet och Strömmen

En gammal bild från senare delen av 1970. Underliga färger. Kan bero av att det ursprungligen var en diabild, eventuellt tagen med någon konstig färgfilm. Dokumentfilm kanske, sådan tog ju inte de finare nyanserna.

Solen vräker fram över ett hörn av kgl. slottet, det är lite rök över måsar och simfåglar på Strömmen. Vinter. Jag har nog publicerat den här bilden tidigare någon gång, men det är en magisk stämning här som jag tycker berättigar en ompublicering.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arkivbilder: Slottet och Strömmen

 1. Agneta Croneld skriver:

  Javisst, foton slits inte ut om de är bra! Rätt att publicera, tycker jag!

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Tack för det. När jag tittar på bilden undrar jag om den möjligen är tagen med vidvinkelobjektiv (avdelningen för nördiga funderingar). Det var på den tiden man blev sned i ryggen av att släpa omkring inte bara på kameran utan också diverse extraobjektiv för olika användningar.

   Men det slipper man nu! Trevlig helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s