Om mig

Gammal stockholmare som sedan april 2006  fotograferar med fick-kameror av märke Canon Ixus men även med Nikon D3100 och på senare år P900. Har tagit en del bilder med mobilen också, förut en Doro men nu Xiaomi. Ibland är fotograferandet som dokumentation, ibland som någon sorts konstnärlig avbildning, men förhoppningsvis alltid med något innehåll av värde. Dessutom kan teckningar eller målningar dyka upp här någon gång. Bilderna som publiceras är ibland dagsaktuella, ibland gamla. För närvarande är det uppdatering var tredje dag (om det inte råkar vara sommarlov eller långhelg), det känns som lagom takt.

Även i stenarna finns skönhet:

16 kommentarer till Om mig

 1. Gösta Ask skriver:

  En annan gammal stockholmare hittade en annan sten inmurad nära korsningen Timmermansgatan/Wollmar Yxkullsgatan:

  Den har en del gemensamt med stenen på din ”Om mig”-sida. Fast din sten är ju mer av ett oskrivet blad, så att säga. Skönheten – eller smärtan, om man så vill – ligger väl i betraktarens öga.

  Vänligen,
  /Gösta Ask

  Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Tack för kommentaren Gösta. Intressant, måste komma ihåg att försöka spana efter stenen med den hjärtskärande (får man väl säga) texten när jag rör mig i de där kvarteren!

  Gilla

 3. Eaqhan skriver:

  ”Även i stenarna finns skönhet”
  Jodå och väldigt lyckat.

  /Skvitt

  Gilla

 4. Johnc292 skriver:

  Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would test this IE still is the market leader and a good portion of people will miss your excellent writing because of this problem. feakkgdfgcec

  Gilla

 5. Hej Björn!! Jag snubblade över en av dina tecknignar vid en bildsökning på nätet och har nu ett par frågor till dig om den. Kontakta mig på min epost nedan är du snäll!!
  mvh
  Torbjörn Häggmark, Hjoggböle, Skellefteå

  Gilla

 6. Tony Axelsson skriver:

  Hej! Fina bilder på det gamla klottret. Jag undrar om jag får tillåtelse att posta desaa forin på min Instagram och Facebook? /Tony

  Gilla

 7. bloggarbjorn skriver:

  Ja, det kan du skriva.

  Vad det gäller foton så är tumregeln den att svartvita bilder är tagna 1975-1980 (köpte kamera sommaren 1975 och tröttnade på mörkrumsblaskandet omkring 1980) men jag har sällan datum såvida det inte går att lista ut det av bilden (normalt Första maj-bilder).
  Nyare digitalkamerabilder har jag givetvis koll på. Vad det gäller äldre färgbilder så är det samma som med svartvita: sällan datum, förutom ett mindre antal som jag tog med en kamera som la in datum på bilden.

  Gilla

 8. annicaaktiv skriver:

  Det finns en skönhet i allt vi fotar i all natur runt omkring oss, som till exempel stenar.
  Jag har själv en Canon Ixus, men jag har startat den så många gånger och fotat så många tusen bilder, så den är lite trött nu och är pensionerad, men jag plockar fram den ibland.
  I dag använder jag Canon Power shot SX 60 ( kompaktkamera) ett mellanting mellan en liten digital kamera och en systemkamera.
  Men det verkar som om att jag snart har tröttat ut den med, knapparna börjar att bli sega :D

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Min första IXUS från 2006 har jag gett bort, men den fungerar utmärkt hos den nya användaren. Tydligen lite bättre kvalitet på småkamerorna även om de inte har lika mycket finesser som de stora modellerna.

   Gillad av 1 person

 9. Sara Pieniazek 0705721755 skriver:

  Hej! Vi på Dahl är intresserade av att använda en av dina bilder till en tryckt katalog..hittar inga kontaktuppgifter till dig och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig – slå mig gärna en signal så snart du kan då det är lite bråttom.

  Stort tack på förhand.

  Gilla

 10. Kenneth Ljung skriver:

  Hej Björn!

  Jag hittade en bild på din blogg Publicerat 7 oktober, 2017 (bild på ett bostadshus byggt nära en bergvägg). Får jag använda bilden på min Youtube kanal om ditt namn ansluts till bilden i videon och i videons beskrivning?
  Jag gör videos om svensk arkitektur :)

  Gilla

  • Björn Nilsson skriver:

   Hej, det går bra att använda bilden. Antar att det är huset vid Sjöviksvägen som jag publicerade en bild av den 21 oktober 2017 som du menar? 7 oktober har jag inte lagt ut något på den här bloggen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s