Örnkoll på håll

Det var riktigt kallt i morse, det fick bli en kortare promenad längs Söder mälarstrand i soluppgången. Pålsundskanalen är igenfrusen, under gryningshimmelns pastellfärger ligger Gamla stan som en suddig dröm.

Det var riktigt kallt i morse, det fick bli en kortare promenad längs Söder mälarstrand i soluppgången. Pålsundskanalen är igenfrusen, under gryningshimlens pastellfärger ligger Gamla stan som en suddig dröm.

Riddarfjärden ser frusen ut rakt över, sjok av dis driver framför Stadshuset. Vänta - är det inte en svart prick på isen där, nedanför den eländiga Water Front? Kan det vara ...?

Riddarfjärden ser frusen ut rakt över, sjok av dis driver framför Stadshuset. Vänta – är det inte en svart prick på isen där, nedanför den eländiga Water Front? Kan det vara …?

DSC_3415

Det är bara att skynda vidare på Söder mälarstrand, rikta kameran och försöka … ja, fåglarna är långt borta och jag har inte ett super-duper tele-objektiv, men när jag zoomar så mycket det går med kameran och sedan fortsätter med det i datorn så är bilden klar: en havsörn med den sedvanliga uppvaktningen av några kråkor! Förra vintern var det örn-fest på Riddarfjärden. Blir det samma sak i år?

DSC_3417

Örnen bara sitter där och verkar inte bry sig om de tjafsiga kråkorna.

Annonser

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Örnkoll på håll

 1. Gabrielle skriver:

  Fina bilder och roligt med örnen.
  Bilden med Stadshuset är vacker, vilket fint ljus. Och så örnen då…grattis. Jag får väl kånkra mig iväg nån tidig morgon från Vasastan till Riddarfjärden om jag ska få uppleva det där irl som det visst heter.

  Gilla

 2. bloggarbjorn skriver:

  Tack, tack. Möjligen kommer man örnarna några meter närmre om man håller sig på Norr mälarstrand. Blir det liknande isläge som föregående vinter kan man nog hoppas på örn var och var annan morgon.

  Gilla

 3. storstadsnatur skriver:

  Grattis till havsörnen! Må du lyckas fånga flera med kameran. Som du säger, så är nog chansen till bra bilder störst från Kungsholmssidan.

  Gilla

 4. bloggarbjorn skriver:

  Tack. Ja, än är inte vintern slut (suck) så det kan ju bli fler tillfällen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s