Farligt träd

Den här originella varningsskylten mötte mig på julaftonens morgon när jag gick in på Skogskyrkogården i Stockholm. Om man skall anmärka på något är det väl att bilden är en gran, och de farliga träden i området är mest tallar. Höga smala tallar som vajar oroväckande i vinden, och jag undrar hur stadigt de verkligen står i den torra sandiga marken. Fast senast var det väl ett tung snöfall som knäckte en del tallkronor eller slog ner hela träd, inte hårda vindar.

I bakgrunden ses en tall luta rätt kraftigt. Undrar om den kommer att lägga sig ner vid nästa rejäla blåsväder. Jordhögen till höger tror jag är en rotvälta.

Om bloggarbjorn

Många foton på bloggen är tagna med Canon IXUS fickkameror samt Nikon D3100, och på senare tid Nikon P900, samt en Xiaomi-mobil. De äldre bilderna som jag lägger upp (oftast svartvita) är mest från 1970-talet senare del, tagna med en Minolta SRT101, samt några med kameror från pre-digital tid vars märke jag glömt. Enstaka teckningar och målningar får slinka med också. För närvarande uppdaterar jag normalt bloggen var tredje dag. Händer det något sensationellt blir det tätare uppdateringar.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Farligt träd

 1. Agneta Croneld skriver:

  När vi var i Sthlm i december såg vi massor med farliga träd i ett bostadsområde söder om söder. Tung Snö hette marodören!
  God fotsättning, Björn, nu kommer ljuset sakta men säkert!

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Tack detsamma. Om 1½ månad är förhoppningsvis de första flyttfåglarna tillbaka (ring- och skogsduvor brukar synas/höras i Stockholm strax efter 20 februari). Jag såg en rödhake idag, men det är nog en tuffing som övervintrar. Några rödhakar brukar göra det, och skuttar glatt omkring på den förskräckliga snön!

   Gillad av 1 person

   • Agneta Croneld skriver:

    Vi har rödhakar som varje år övervintrar här i trädgården men vädret har varit jobbigt för fåglarna. Så mycket regn och rusk att jag tror de har flyttat till bättre ställen. Eller så hukar de i buskar och snår.

    Gillad av 1 person

 2. bloggarbjorn skriver:

  Då borde du ha en eller annan övervintrande bofink också. Det brukar vara bofinkar på vintern där jag såg rödhaken, men då syntes ingen till. Bara de får mat och lite skydd brukar de klara sig genom vintern.

  Gillad av 1 person

 3. Agneta Croneld skriver:

  Men när jag matade fåglar fick vi besvär med råttor så nu mer matar jag inte alls. Jag saknar just det där att ordna med fågelmatningen.

  Gilla

  • bloggarbjorn skriver:

   Råttor låter lite tråkigt. Trevligare om det vore små söta möss. Problemet är väl vissa fåglars dåliga bordsskick: de skvätter frön omkring sig och en del hamnar på marken (till rådisarnas glädje).

   Gillad av 1 person

 4. Eaqhan skriver:

  Det var som fanken! Träd i skallen är inget att leka med. Möjligen något för träskallar.

  /Skvitt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s